Deň Tatier na univerziáde bude pripomínať príležitostná pečiatka

23.01.2015 Celý región

Vysoké Tatry 23. januára (TASR) - Deň Vysokých Tatier na Svetovej zimnej univerziáde (SZU) bude v stredu 28. januára pripomínať aj príležitostná poštová pečiatka. Tatranské a podtatranské mestá a obce sa rozhodli počas univerziády, ktorá bude na Štrbskom Plese a v Osrblí od 24. januára do 1. februára, spestriť sprievodný program, a to nielen kultúrnymi vystúpeniami. Zároveň sa chcú priblížiť návštevníkom, divákom i športovcom a sprostredkovať to najzaujímavejšie, čo v nich môžu nájsť.

Prezentácia mesta Vysoké Tatry pod názvom Tatry a ľudia bude od rána v jednom zo štyroch stánkov Tatranského regionálneho centra oproti Jánovej poľane na ceste do Športového areálu FIS. „Našou snahou bolo predstaviť návštevníkom univerziády život v Tatrách. Samozrejme, ani zďaleka sa nám nepodarilo do stánku dostať všetko, čím by sme sa chceli pochváliť, ale verím, že zaujmeme okoloidúcich a spestríme im pobyt,“ priblížil primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš.

V stánku bude počas celého dňa premietanie filmov s tatranskou tematikou, atmosféru dokreslia miniexpozície Štátnych lesov Tatranského národného parku i múzea lyžovania Ski Museum Tatranská Lomnica. Dvaja vysokohorskí nosiči priblížia svoje povolanie a dajú možnosť záujemcom aj si vyskúšať na krátkom úseku krošňu s nákladom. Horskí vodcovia zasa predvedú prácu s lanom či hľadanie nezvestného pomocou lavínového vyhľadávača. Knihy a pohľadnice s tatranskou tematikou bude ponúkať vydavateľstvo I&B Tatranská Lomnica a pre zberateľov pečiatok Tatranci pripravili prekvapenie v podobe príležitostnej pečiatky s erbom mesta Vysoké Tatry.

„Príležitostná pečiatka ku Dňu Vysokých Tatier bude určite peknou spomienkou pre všetkých. Tí, ktorí budú mať o ňu záujem, ale nedostanú sa v tento deň na Štrbské Pleso, budú si ju môcť zaobstarať v najbližších dňoch počas Medzinárodného veľtrhu v cestovnom ruchu ITF Bratislava v našom stánku alebo počas tohto roku v Tatranských informačných kanceláriách v Tatranskej Lomnici a v Starom Smokovci,“ dodáva Mokoš.

Každý, kto sa pristaví pri stánku, bude mať možnosť ochutnať pravý chatársky čaj, aký dostanú turisti na Téryho chate, pretože ho príde osobne uvariť chatárova manželka Adriana Michalka. Pripravený bude aj Tatranský punč, či pagáče, aké vie napiecť len Ondrej Krak zo Strednej odbornej školy v Hornom Smokovci. Mesto Vysoké Tatry sa postará v tento deň aj o program pred odovzdávaním medailí, kde sa predstavia učitelia a žiaci Základnej umeleckej školy Tatranská Lomnica. „V informačnom centre budeme prinášať aktuálne informácie o dianí. Návštevníci sa tu dozvedia informácie aj o možnostiach ubytovania, stravovania či iných doplnkových službách. Navyše tu máme pre najmenšie deti pripravený detský kútik,“ doplnila riaditeľka Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Lucia Dubielová.
 

Vyberte región